Een diepte die u met een "normale" detector nog nooit ervaren heeft !

Gecontroleerd en gestabiliseerd door microprocessor, de Relic Striker is bijzonder geschikt voor het zoeken naar diep begraven artefacten en militaria. Maar hij is ook geschikt voor kleinere objecten (munten, sieraden, knopen...) dit voornamelijk in combinatie met de 13inch ultimate schotel. Als je al geweldige ontdekkingen hebt gedaan op bijvoorbeeld een akker of bos perceel met je huidige detector, ga dan terug met de Relic Striker en laat je verbazen wat je allemaal hebt laten liggen.  Op grote voorwerpen of dump gaten kan de Relic Striker meer dan 3 meter diep gaan! .
Dit is een veel beter alternatief dan bijvoorbeeld een two box systeem zoals de White's TM808, Garrett's EAGLE EYE of een Fisher Gimmini en deze two-box systemen zijn alleen in staat om grote massa's te detecteren en geen kleinere objecten zoals onderscheidingen, knopen, munten etc.
Onze veldtests hebben ons in staat gesteld om doelen op zeer diepe diepten op te detecteren, een staalhelm op 1.25 meter is bijvoorbeeld geen enkel probleem. Hoe geleidender het doelwit is, hoe meer hij ervan houdt! 

 


De Detech Relic Striker met 18x15 SEF schotel.

 

Hoe zit het met de kleine vondsten?

Op hele kleine voorwerpen doet de Relic Striker het ook erg goed in combinatie met de 13inch ultimate schotel muntjes, knopen, insignes hulzen, enz zijn geen enkel probleem voor deze detector. 
Maar ook met de 18x15 inch SEF schotel kunt u kleine voorwerpen detecteren, al is dit wel lastiger dan met de 13 inch ultimte. Simpel gezegd is de basis regel als volgt hoe kleiner de schotel hoe gevoeliger hij op kleine voorwerpen is maar hoe minder diep de detector detecteert
hoe groter de schotel hoe dieper de detector detecteert maar hoe minder gevoelig deze is voor klein materiaal en dus beter werkt op grote voorwerpen.

Werking


De relic striker werkt met 6 stuks 1,5V-batterijen welke gedurende een werking van c.a. 30 uur hebben, wat niet schokkend is gezien de extreme gevoeligheid van het apparaat.
Ondanks een gewicht van 1,6 kg blijft het zeer goed uitgebalanceerd. Met de inschuifbare steel kunt u hem makkelijk mee nemen zonder hem te hoeven demonteren. 
De detector wordt geleverd met oplaadbare batterijen en oplader. Er zijn verschillende optionele schijven beschikbaar, waaronder de 13 inch ultimate, 18x16 SEF en de grotste 21x17 SEF.
 

Als u diepte wilt winnen, gaat u in de handmatige grondbalans zoeken hierdoor word de detector extra gevoelig en prestatie verhogend. En als u ook nog eens in de all metal modus gaat zoeken word dit nogmaals verhoogd en zijn de extra diepe objecten en dumpgaten zeer goed te vinden, zelfs
brandputten die geen metaal bevatten worden dan vindbaar.
Ongeacht de modus, hoe dieper de objecten, hoe meer het geluid wordt gedempt de tonen worden als ware zwaker maar langer van toon hieraan kun je doorgaans heel goed horen of het object diep begraven ligt.
 Het heeft het voordeel dat het altijd helder blijft dus ook wanneer het object diep ligt is en blijft de toon helder.


Links een gedumpte M42 stahlhelm met kleding en overige standaard Duitse uitrustings restanten - Rechts een lederen handschoen.

 

Wat zijn de instellingen voor deze topper?

De Relic Striker heeft div  instellingen die het vooral mogelijk maken om de detector te stabiliseren of al zijn kracht vrij te maken!
Wees gerust, als u net begint hoeft u alleen maar alle schakelaars en knoppen op de rode positie te plaatsen. 
De aan en uit knop bevindt zich aan de voorzijde van de besturingskast, die ook is voorzien van de threshold- en grondbalans knop. Hun positionering op dit paneel voorkomt dat ze per ongeluk worden geactiveerd. 

Alle metalen / En disc modus
De detector heeft een keuze schakelaar voor het zoeken in de all metal (alle metalen) of disc (discriminatie) modus deze schakelaar bevind zich aan de achterzijde van de besturingskast waardoor hij makkelijk te bereiken is.

M ground / Een -A ground
Dit is de compensatie van het grondeffect. Gebruik de A-grondmodus (automatische grondbalans) wanneer u nog wat onervaren bent U kunt dan de detector aanzetten en direct beginnen met zoeken zonder eerst handmatige de grondbalans te hoeven afstellen.. Als u wilt dat uw schijf perfect is afgestemd op de grond, gaat u naar de M-ground (handmatige grondbalans).

Freq 1 / Freq
Als het apparaat luidruchtig is, schakelt u over naar stand 1 of 2. Deze heeft geen invloed op de prestaties terwijl u van 4,79 kHz naar 4,86 kHz gaat.

Hoog/Laag
 In de hoge modus gaat de detector dieper.
Gemengd / En toon
In de one tone-modus produceert de detector slechts n gemiddeld geluid (570hz). In multitone modus (gemengd) wordt de detector multitone (twee geluiden). Het ijzer klinkt dan in een brom toon (250hz) en het non-ferro in een hoge piep toon (1100hz).

GND aanpassen
Deze knop kalibreert handmatig de compensatie van de grondbalans (zie handleiding).


Links een partij gedumpte "batsen"  - Rechts een standaard "damen-rad" en een Truppen-Fharrad frame beide gedumpt op een voormalig tewerkstellingsterrein voor Nederlandse collaborateurs

 

Voor wie is de Relic Striker geschikt?

Als je een fan bent van militaria en bijvoorbeeld "dumpputten, wapens, helemen, kisten en noem het maar op" in de diepte wilt lokaliseren, is de Relic Striker iets voor jou. 
Als je er zeker van wilt zijn dat je niets dieps op reeds gezochte grond hebt achtergelaten, zal de Relic Striker je zeker niet teleur stellen.

De Relic Striker is ook opmerkelijk goed voor recreatieve detectie met de Ultimate 13 inch schotel en in de discriminatie modus super goed voor het zoeken naar kleinere objecten, tevens is hij een stuk lichter en hanteerbader dan met de 18x15 of 21x17 SEF schotel. 
Wilt u de absolute diepte bereiken met de detector neemt u dan de 18x15 schotel of de nog grotere 21x17 schotel.
 DETECH bewijst opnieuw zijn meesterschap in de productie van krachtige en robuuste apparaten "en oer degelijkheid"! Voor 650 euro biedt deze detector een betere prijs-kwaliteitverhouding dan andere detector uitgerust met dure bij te kopen schotels.


Links - Midden - Rechts div vondsten uit dump gaten.